Бъдещото споразумение между Великобритания и Европейския съюз за излизането на

...
 Бъдещото споразумение между Великобритания и Европейския съюз за излизането на
Коментари Харесай

Меркел: Сделката за Brexit трябва да е гъвкава и открита към бъдещи корекции

 Бъдещото съглашение сред Англия и Европейския съюз за излизането на страната от блока би трябвало да бъде гъвкаво и отворено за бъдещи корекции. Това съобщи немският канцлер Ангела Меркел в изявление от град Йена на фона на възходящ риск от „ безреден “ Brexit.   В речта си канцлерът изрази вяра, че двете страни ще реализиран съглашение за развода, вместо да се стига до сюжет, който както Лондон, по този начин и Брюксел желаят да избегнат, оповестява Ройтерс. „ Да се надяваме, че няма да се стигне до нерегулиран Brexit, а до рационално, контрактувано съглашение “, сподели Меркел.   „ Договорът за излизане не може да бъде неподвижен. Ако Англия желае да извлече изгода (от Европейски Съюз в бъдеще), то би трябвало да се ангажира с  повторно приемане на европейските правила “, добави още канцлерът.
В изявлението си тя разяснява и проектите за бюджет на еврозоната, като съобщи, че той би могъл да бъде интегриран  по-широк фонд за разноски на Европейски Съюз. Тя също по този начин добави, че все още не вижда непосредствена потребност от обособен финансов министър на валутния блок.

В изявлението си Меркел още веднъж повтори поддръжката си за съглашението, реализирано с Франция през юни за стимулиране на вложенията и укрепване на икономическата конвергенця в еврозоната.

„ В момента клоним към консолидираното (на бюджета на еврозоната) в европейския бюджет, тъй че Европейският парламент да може да го следи “, съобщи канцлерът.

Меркел и френският президент Еманюел Макрон се договориха през юни да изгладят детайлностите за пакет от промени, включващ и бюджет, до кроя на тази година.

Канцлерът разяснява и протичащото се в Турция, като уточни еврото като средство за отбрана от сходни сюжети.

„ Радвам се, че не всяка страна работи независимо, а че имаме обща европейска идея “, уточни тя, представена от Bloomberg. „ Радвам се, че имаме обща валута, против която не е толкоз елементарно да се спекулира “ за разлика от това, което се случва в Турция, добави тя.
По публикацията работи: Елена Илиева  
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР